Ruijs

H.A.W. Ruijs met Arie in tuin aan KeizersgrachtPasfoto H.A.W. RuijsDe oorsprong van Ruijs en zoon hoveniers ligt midden in de Amsterdamse Jordaan, waar H.A.W. Ruijs, de grootvader van de huidige eigenaren, in oktober 1919 het hoveniersbedrijf van de weduwe van zijn oude patroon, de heer G.J. van den Berg voor 800,00 kocht. Eerst was het bedrijf gevestigd aan de Egelantiersgracht 213, waar H.A.W. Ruijs met vrouw en kind in een zogenaamd onderstuk woonde. Gelukkig wist hij al snel een stukje grond aan het Jaagpad langs het Nieuwe Meer te huren, waar een kleine kwekerij werd opgezet.

In 1929 werd het bedrijf verplaatst naar de Nieuwemeerdijk 212 in Badhoevedorp, dat toen nog Rijk Haarlemmermeer heette. Hier was ruimte voor een bescheiden cactuskwekerij. Reeds vanaf het begin was er 1 medewerker in dienst; Arie, de voormalige collega van H.A.W.Ruijs.

In 1935 kwam zoon Henk het bedrijf versterken. In de beginjaren hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met het onderhoud van particuliere tuinen achter de statige grachtenpanden.